Köşe; Yanlış yol yanlış zaman.


27 Ocak 2024
Okuma : 4.412

YANLIŞ YOL YANLI YÖN

İki Karadenizli araçları ile İngiltere gitmişler az buçuk İngilizce bilen Karadenizliler. Gemiden inince ana yola çıkıp radyoyu açmışlar Radyoda müzik yayını varmış bir ara müzik yayını kesilmiş bir anos duyulmuş “Limandan şehre ulaşan ama yol üzerinde bir sürücü yanlış yönde seyretmektedir sürücülerin dikkatli olması” deyince arabayı süren Karadenizli yanındaki arkadaşına dönerek “hangi bir sürücü bu cadde üzerindeki tüm sürücüler yanlış yönde hareket ediyor” demiş.
Silifke yi idare etmeye talip bazıları bugün siyasi yetki bendedir ben doğruyu bilirim, benden Başka kimse doğruyu bilmez diye düşünerek karşı fikirlerin hepsini yanlış kabul eder. Halbuki hikayede oldu gibi karşı içerisinde kendi yerini düşünmez ve değerlendirirse belki gerçeği görecektir. At gözlüğü ile sadece kendi penceresinden olayları incelediği için kendisi doğru değerlerini yanlış görmektedir.
Güç sahibi insanlar kendilerinin de yanlış düşünebileceği yanlış karar verebileceğini hesap ettikleri taktirde yanlış yapmayacak ve güçlerinin halk ve hakka dayanmasını sağlayacaklardır.
Karar mekanizmasında bulunanlar herkesi ve her fikri dinleme alışkanlığı kazanırlarsa doğru kararla halkın gönlüne tah kuracaklardır.
(sadık Yüksel)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir