Sapka düşer kel görünür


20 Ağustos 2014
Okuma : 57.808

Siz siz olun şapkayı düşürmeyin yoksa keliniz ortaya çıkar şunu da unutmayınız ki o keli görmeye can atan binlerce insan var.

Yaklaşan mahalli seçimlerde bazı parti yöneticileri ile milletvekilleri gelen seçimlerde partilerinin aldığı taban oyu olarak anlamakta ve bu oylara yapılacak 7 veya 8 bin oyla bu seçimi alacaklarını düşünmekte ve hesaplarını hep buna göre yapmaktadırlar.

Hesap özürlü bu insanlar sanki milletin oyunu cebine koymuş belediyeye kimi oturacağının, oturunca da nasıl bir siyasi çıkar elde edeceğinin hayali ile yaşamaktadırlar. Hâlbuki şunu unutmamalıdırlar. Genel seçimde partinin aldığı oy hiçbir zaman gerçek oy değildir. O günün şartlarında oluşmuş bir oy çoğunluğundur. Mahalli seçimlerde taban olarak görülen oy bir önceki mahalli seçimin biraz altı veya biraz üstüdür. Bu oy tabanının üstünde alacağı oy adayın ismi ve karakteri ile ilgilidir.

İddialı olan üç partiden MHP adayı mevcut başkan bayram Ali Öngel belli CHP ve AK Parti ise seçimlere 5 ay kalmasına rağmen hala adayını halka tanıtamamıştır. Geçilen her gün bu iki partinin aleyhine işlemektedir. Bu iki partide de politik hesaplar şahıslara göre şekillendiğinden halkın istediği ve seçimi farklı alabilecek birçok insan adaylığını ilan etmektedir. Yani halk ve halkın istediği bir tarafta siyasi çıkarlarını hesap edenler diğer tarafta yer almaktadır. Bu iki partide de yeni simalar geride dururken yeni bir adayın çıkması beklenmektedir.

Yanlış hesap yapan önce kendini sonra Silifke yi düşünen insanlara şunu hatırlatmakta fayda vardır. Mahalli seçim sonunda şapka düşecektir. Kel görünecektir. Halkın hesabı her zaman doğrudur. Halka rağmen yanlış hesap yapanların sonu sandıkta biter. Sandık açıldığı gün bu beyler sucu hep birilerine atarak konumlarını korumaya çalışsa da halk ve halkın önderliğine dünden kabul görmüş insanlar onları dünün güç sahipleri siyasilerin gittiği siyaset çöplüğüne törenle gönderilecektir.

Siz siz olun şapkayı düşürmeyin yoksa keliniz ortaya çıkar şunu da unutmayınız ki o keli görmeye can atan binlerce insan var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir