İki yanlış bir doğru etmez!


26 Ağustos 2014
Okuma : 37.561

Yanlışlıklar zinciri Mersin’de AK Parti’yi bitirir!

2011 yılında yapılan genel seçimde Ak parti birinci parti çıkmıştı. Aradan geçen 3 yıl boyunca Ak Parti Mersin de sürekli kan kaybederek 2014 mahalli seçimlere gelmiş ve Mersin de 3.cü Parti olmuştu. Ak Parti üst yönetimi Partinin oy kaybetme sebeplerini iyi anlamamış olacak ki; İl ve ilçe değişiklikleri ile 2015 genel seçimlere hazırlanma yoluna gitmiştir.


Halbuki Ak partinin Mersinde başarılı olamamasının altında yatan gerçekler;


1-İl Yönetiminin yabancılardan oluşması, İl başkanı ve Yöneticilerinin İl Müdürlerine hemşerilerini getirmesi tercih etmesi.


2-Mersinde siyaseti Yönlendiren insanların yönetimde temsil edilmemesi. İl başkan ve Yöneticilerinin il ve ilçelerdeki Siyasi dengeleri bilmemesi. Çarıklı Siyasetine önem vermemeleri.


3-İl İlçe başkan ve yöneticilerini kendilerine biat edenlerden oluşturmaları ve geniş halk kitlelerine hitap eden insanlara eğilmemeleri.
4-Sayın Başbakanın halkın gönlündeki sempatisinin arkasına sığınmaları ve üzerine bir şey koymamalarıdır


5-Halkın üstünde kendilerini gören İl yöneticilerinin halkın istek ve temayüllerine göz kapatmalarıdır,
Yeni Atanan İl yönetimi başarısız Eski İl Yönetiminin değişik bir versiyonu olarak görülmekte Halk böyle algılamaktadır.
Gerek İl gerekse İlçelerde Siyaseti bilen sağ Siyasete yön veren insanlar ; Maraşlı gitti Niğdeli geldi yaklaşımı Türkiye nin 7.ci büyük şehri Mersini tanımıyor mu Bu siyasete kim yön veriyor demektedirler.
Geçmişte uygulanan yanlış Siyaset ve bugün uygulamaya konulmaya çalışılan yanlışlıklar zinciri Ak partiyi Mersin de bitirme noktasına getirecektir.
Yarın Eyvah dememek için Mersin de teşkilatı yeniden dizayn etme mecburiyeti vardır. Atanmış il başkanı Kongrede İl Yönetimini yeniden gözden geçirmesi gerekmektedir.
Bizden söylemesi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir