Bedduanın karşılığı


25 Ağustos 2014
Okuma : 48.919

Hz. Musa Yüce Allah’ın huzuruna çıkarken. Kendisine inanan birisi nereye gittiğini sormuş. Hz. Musa da Yüce Allah’ın huzuruna çıkıyorum deyince, yüce Allah a sor bakalım Benim komşumun daha ne kadar ömrü kaldı. Bu komşum hak hukuk tanımıyor komşularına eziyet ediyor ölse de kurtulsak der.

Sıkıntılı vatandaş akşam yatıp sabah kalkınca 1000 senelik ömrü olan kişinin evinin önünde kazanların kurulduğunu ve su ısıtıldığını görünce meraklanıp sormuş,kalabalıktan biride komşusunun vefat ettiğini” söylemiş. Hiç vakit kaybetmeden Hz. Musa nın yanına giderek “Hani 1000 senesi vardı. adam ölmüş deyince.
Hz. Musa Yüce Allah’ın huzuruna tekrar çıkarak “ey Allah’ım sen BİN sene ömrü var demiştin ancak O kulunuzun canını almıssın neden “deyince Yüce ALLAH “Sıkıntıda olan O kulum komşusunun daha 1000 sene yaşayacağını öğrenince bana sığındı, bana vekilim ol dedi bende O kulumun sıkıntısını giderdim” demiş.
İnsanlarımız her karşılaştıkları sıkıntıda beddua etmemeli kötü sözlerle kötülükleri çağırmamalı. Allah”a sığınıp , sıkıntıyı Allah’a havale etmelidir.


Beddua etmek kötülükleri çağırmak bir müslüma nın yaşayacağı iş değildir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir