Tüketme günü


26 Ağustos 2014
Okuma : 36.579

Hristiyan geleneği olan ve kapitalist sitemin pazarlama tekniklerinden biri olan 14 Şubat Sevgililer Günü’nün toplumu nikahsız yaşamaya itiyor..

14 Şubat sevgililer günü Tüketim çılgınlığından öte çok daha büyük tehlikeler barındırıyor… Nikah müessesesini, aile yapımızı, ahlâki değerlerimizi derinden sarsıyor… (…) Bugün, aşk ve sevgi gibi sözcüklerin arkasına gizlenen gayrı meşru ilişkiler, ‘Sevgililer Günü’ adı altında rezillik olup toplumumuzun başına yağacak” 

14 Şubat’ın adının Katolik kilisesinde Papaz Valentine’nin, bayram günü ilan edilmesiyle Müslüman dünyasında amacın nikahı ortadan kaldırmak “Ahlaki reform adına hiçbir şeyin yapılmadığı ülkemizde, toplumumuz, bir taraftan proje diziler ve programlarla özünden saptırıyor. Bir taraftan da sistematik bir şekilde yok edilmeye çalışılan İslam toplumu ve geleneksel aile yapımız batı özentisi günlerle, gayri meşru ilişki rezaletiyle karşı karşıya bırakıldı. Açıkça nikâhın hedef alındığı ‘Sevgililer Günü’ de bunlardan sadece biri. Allah (C.C.) emrine mugayir, gayrimeşru ilişkinin özendirildiği; seviyeli birliktelik, hayat arkadaşlığı ve sevgili adı altında yapılan bu aileyi yıkma projesi, sözde sanatçılar ve toplumun önüne rol model olarak çıkartılan kişiler eliyle meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Evlenen çiftlerin sayısı gitgide azalan Türkiye’de bu özenti günler insanımızı nikâhsız yaşamaya itiyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir