Senin hiç mi suçun yok?


22 Ağustos 2014
Okuma : 47.613

Hz. Mevlana dergahında Kur-an okurken vatandaşlardan biri koşarak gelir ve mevlana hazretlerine “Yetiş ya mevlana Konya meydanında birini asıyorlar “der Hz. mevlana ayakkabısını alelacele giyerek meydana koşar meydana ulaştığında suçlu çoktan asılmış, yere indirilmiş ve üzerine örtü örtülmüştü. Mevtanın ayakları açık yerde cansız yatarken Hz. Mevlana kalabalığın arasından sıyrılıp mevtanın yanına yanaşıp çıplak ayaklarına kapanıp ağlamaya başlamış…

Kalabalıktan biri ” Ya mevlana siz muhterem birisiniz, idam edilen kişi ise her türlü sucu işlemiş toplumun kabul etmediği melanet birisi sizin gibi biri bu adamın ayaklarına kapanıp ağlar mı ” demesi üzerine Hz. mevlana yaşlı gözlerle sesin geldiği yere dönerek.
“Bütün suç bizlerde” bizler görevimizi doğru dürüst yapmış olsaydık bu adam bahsettiğin suçların hiç birini yapmayacaktı, iyi insan olacaktı ve asılmayacak tı cevabını vermiş.
Dün ile bugün arasında hiç bir fark yoktur. dün için geçerli olan olay ve duygular bugün içinde geçerlidir çevremizde olup biten tüm olumsuzluklar ve bu olumsuzluklardan dolayı canını, malını ailesini itibarını kaybeden yüzlerce olaylar olmuyor mu? bu olaylarda toplumu meydana getiren bireylerden . biri olan bizlerin Hiç mi suçu yoktur.
Bizler bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi ile hareket ettiğimiz sürece olaylar yanlışa gidecek ve bu yanlışlıklardan da birileri zarar görecektir.
Sorumlu insanlar çevresinde olup biten tüm olumsuzluklarda düzeltilmesi husunda çaba sarfederlerse daha olayın başında kötü gidişata dur deme fırsatı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir