Mustafa Turgut’a Yoğun ilgi,


21 Mart 2024
Okuma : 1.703

SEÇER SİLİFKENİN ALT YAPI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış Silifke Belediye Başkan Adayı Dr Mustafa Turgut il Başkanı Koral Ömür İlçe Başkanı Zarif Korkmaz İl Kadın kolları Başkanı Gülşah Genç Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Adayları partililer Atakent pazarı ve esnafları gezerek sorunlarını dinlediler. Konvoy halinde Silifke, ye gelerek Atatürk caddesinde esnafları gezdiler. Anıt meydanında vatandaş Vahap Seçer ve Mustafa Turgutu alkışlarla karşıladılar. Mersin Büyükşehir in hazırlamış olduğu iftar yemeğinden önce söz alan Mersin Milletvekili Gülcan Kış konuşmasında şunları ifade eti. Mersinin bir çok köyünde, en önemli sorunlarından biri olan, yol ve su sorunu gelmektedir. Bunlar, bugünün sorunu değil, çok eskilere dayanan ihmal edilen, sorunlardır. 2014 Yılında köylerimiz il özel idaresine bağlıydı. Köy hizmetleri vardı. Merkezi hükümet iyi bir planlama yapmadan, işin alt yapısını oluşturmadan, köyleri mahalleye çevirdi. Tüm sorumluluğu belediyelere verdi. 5Yıl önce yönetime gelen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer pandemi, deprem gibi felaketler, nedeni ile sosyal belediyecilik çalışmalarına öncelik verdi. Bunları yaparken kırsal mahallelerde, eski köylerde, yol ve su çalışmalarını ihmal etmedi. Her bölgenin ihtiyacına uygun projelerle, çalıştı, hayata geçirdi. Bu çalışmaların arkasında büyük emekler var. Kamu kaynağını en doğru şekilde kullanmak, için çok titiz çalışma var. 31 Marta seçime gideceğiz. Silifke Belediye Başkan adayı Mustafa Turgut başkanımızla 5 yıllık belediye meclis üyeliği yaptım. Mustafa Turgut Başkanımız Silifke”mize çok önemli hizmetlerde bulundu. İki başkanımız seçimi aldıklarında, hizmetler katlanarak devam edecek dedi.
TURGUT TRAFİK OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ. BİR ÇOK PROJELERLE GELİYORUZ

Silifke Belediye Başkan Adayı Dr Mustafa Turgut, Bizler bayramı erken yaşamaya başlayacağız. İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak seçimi kazanıyoruz. Hizmetlere seçimden önce başlamış bulunuyoruz. 2014 Yılllında, Büyükşehir Belediye yasasının, çıkması ile bu bölgede, ilk belediye başkanı ben oldum. 31,Mart “ta ilk defa, ilçe Belediyesi ve Büyükşehir belediyesi aynı partiden olacak. Vahap Seçerin temsilcisi ben olacağım. Sorunları ellimden geldiği kadar çözmeye çalışacağım. Silifke” nin sorunlarını çözümünü biliyoruz. Otopark, trafik sorunu çok büyük boyutlarda. Bunların hepsini çözeceğiz. Silifke Belediyesinin işletigi, bazı yerler özel sektöre verildi. Çamlık, seyir terası, kreş gibi, onları öncelikle geri alıp, biz Silifke Belediyesi olarak sizlerin hizmetine sunacağız. Bizim kullandığımız bütçe, sizin paralarınızdan oluşuyor. Belediye kar etme zenginleşme yeri değil, sizden gelen parayı size kullanacağız.Belediye şehrin emin insanı demektir. 31 Mart”ta şehrin emin insanını seçe ceksiniz. Büyükşehir Belediyesinin emin insanını seçeceksiniz. Büyükşehir Belediyemiz 2019 dan bu yana çok güzel hizmetler yaptı. Bizler sizlere hizmet için varız dedi. Belediye Başkan adayı Mustafa Turgutu vatandaşlar ayakta alkışladılar.
SEÇER KRİZ ANINDA SAKLANAN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL KARŞILARINA ÇIKAN İFADE VEREN BELEDİYE BAŞKANLARI İSTİYOR

Söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer projelerden bahsetti. Bizler sizler için varız. Aylar süren yollar şimdi çok kısa sürede yapılıyor. Köprüler, binalar, yollar, parklar, bütün hizmetler süratle hizmete geçiyor. İşimizi bilerek planlı şekilde yapıyoruz. Gelecek 5yıl edindiğimiz birikimler, deneyimler, sizlerin desteği ile devam edecek. Silifke sosyal yaşam merkezi, toplam tesis yapılacak alan 9 bin 705 metrekare içerisinde oluşturduğumuz fonksiyonlarda yeşil alanlarda vakitlerini geçirmeleri için yapacağız. 780 Metrekare alanda, konferans, seminer, ve toplantı gibi etkinlikler düzenlenmesine olanak sağlanacak. Yeni nesil kütüphane, 80 kişilik gençlerimiz için yapılıyor. Kadınlarımız, ve çocuklarımız için atölyeler yer alacak. Kadınlar için meslek edinme kursları açılacak. Çocuk gelişim merkezi olacak. Anti tiyatro, yürüyüş yolları, açık hava sineması, spor salonları olacak. Atakent kadın atölyesi çok kısa sürede hizmete açılacak. Silifke, Yeşilovacık içme suyu iletişim hatı kaynaktan, Işıklının kuzeyinde, güneye doğru Tisan, Mavikent bölğesıne dogru alacağız. Vatandaşlar kriz anında saklanan belediye başkanı değil, karşılarına çıkan ifade veren belediye başkanları istiyor. Belediye başkanı kriz çözecek, halk “tan kaçmayacak. Gelecek yaz su sorunu kalmayacak. Atakent, Arkum, Atayurt, kanalizasyon atık sorunu tarihe karışacak. Silifke” de Aş evi, Emekli evi yapacağız. Tarımda desteklerimiz devam edecek. Bir çok projelerimizi hayata geçireceğiz. Bizler sizler için varız,olmaya devam edeceğiz diyerek sözlerini bitirdi. Sahneye protokol, muhtarlar gelerek, Aksıfat Uzuncaburç içme suyu, ishale hattı, Yeşilovacık ve Işıklı mahalleleri içme suyu, ishale hattının temelleri butona hep birlikte basılarak atıldı. Temel atma töreninin ardından, vatandaşlarla birlikte iftar yemeğine geçildi. İftar yemeğinden sonra vatandaşlar, başkanlarla resimler çektirmek için izdiham yaratı. Başkanlar Vatandaşlarla birlikte hatıra resimleri çektirerek program sona erdi.Vatandaşların Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Silifke Belediye Başkan Adayı Dr Mustafa Turgut’a
yogun ilgisi gözden kaçmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir