Köşe: “Abi oyum sana ver gazı”


07 Mart 2024
Okuma : 4.545

ABİ, OYUM SENİN” DİYEREK VER GAZI,,,!!!

YEREL Seçimin sona gelindiği şu günlerde kapı kapı gezen Partililer belediye başkan adaylarına gülücük dağıtan “yanındayız abi, oyum senin” diyerek gaz veren insanları görmek mümkündür. Kazanabilme şansı olan her adaya oy vereceğini söyleyerek yarına yatırım yaptığını sanan bu uyanıkları görünce aklıma geçmişte yaşanmış bir olay geldi.
Zamanın birinde mahkeme kapısında dertli dertli düşünen kelli felli, garantör birinin yanına yaklaşan birisi sormuş: “hayırdır abi ne düşünüyorsun? Derdin nedir?” deyince, düşünceli adam: “bir alacak verecek meselesi” diyerek olayı kapatmak istemiş, ancak bizim yapışkan bir kere yakalamış, bırakır mı, içinden düşünmüş; “böyle bir adam borçlu olamaz, o halde bu adamın alacağı var” hemen adamı ikna etmek için: “abi daha ödemedi ben biliyorum” diyerek zengine lehinde şahitlik yapacağını hissettirmiş, adam: “yok yanlış anladın, benim borcum var ödeyemedim” deyince bizim yapışkan: “abi benim yanımda verdin ya, kaç kere vereceksin” diyerek o konuda da şahitlik yapacağını ifade etmiş.
Teşbihte hata olmaz. Geçmişteki bu olayın benzeri bugün siyasette görülüyor. Bazıları herkese yakın, herkesin adamı, herkese destek verir e onun oyu ile o insan kazanır. Allah bu tiplerden hepimizi korusun. Bereket bu insanlar çoğunlukta değil, yoksa yanılıyor muyum?
Sadık Yüksel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir