Köşe.. Dünyanın en bilgili insanı kim?


07 Ağustos 2022
Okuma : 171

“ Ya Musa dünyanın en bilgili insanı kim”,

Hazreti Musa Aleyhi selam ümmetine vaaz, verirken, içlerinden biri söz isteyerek sorar “ Ya Musa dünyanın en bilgili insanı kim”, Hazreti Musa bu soruya gayet emin bir biçimde “ Peygamber olduğuma göre elbette benim” der. Yüce Allah Cebrail Aleyhi selam vasıtasıyla akşam rüyasında hazreti Musa’ya haber gönderir. Rüyada Cebrail aleyhi selam “ Ya Musa gururlanma, bu dünyada senden bilgili nice insanlar var” der. Hazreti Musa da “ Madem benden bilgili insanlar var onu nerde bulurum” demesi üzerine Cebrail “yanına hizmetlini al sırtına bir köfe koy bu köfenin içine bir balık yerleştir, bu balığın kaybolduğu yerde O bilgili insan seni bekleyecektir” der.
Bugün Âlimlik taslamak, her şeyi ben bilirim düşüncesinde olmak er kişinin işi değildir. Erdemli insan mütevazı insandır. Kibirden gururdan uzak insandır. Özellikle toplum yönetimine talip olan insanların bu özelliklere sahip olması gerekmektedir.
Günümüz Türkiye’sinde bu özelliklere sahip idareciler oldukça fazladır. Devlet bu idareciler sayesinde ayaktadır. Ancak bu vasıfları taşımayan oturduğu koltuğun arkasına sığınan hoşgörü mütevazılık ve bilgi birikimine sahip olmayan ve dayısı sayesinde O makamlara gelmiş insanlara da rastlamak mümkündür. Bu insanlara topluma verebilecek hiçbir şeyleri yoktur. Bazı idareciler bulunduğu koltuklara anlam ve değer katarlar. Bazı idareciler de oturdukları koltuktan anlam ve değer kazanmaya çalışırlar ALLAH bu tiplerden toplumumuzu ve Milletimizi korusun.
Hazreti Musa Aleyhi selam’ın yol hikâyesi (h.ş) den alınmıştır uzun olduğu için biz kısa kesmek zorunda kaldık inşallah bir gün daha uzun anlatırım.
Saygılarımla
Sadık yüksel)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir