Bamya kurusu altınla yarışıyor.


10 Şubat 2024
Okuma : 2.149

BAMYA KURUSU 2 GRAM ALTIN PARASI
TURİSTLERE 100 EURO SATILIYOR.

Sofraların vazgeçilmez lezzeti ve işçiliği bir hayli zor olan bamya manavda 3 bin TL ile alıcısına ulaşırken lüks tüketimler arasında altın fiyatına gramla satılıyor.
Silifke Kapalı Pazar esnaflarından Haşim Özdemir bamya ile ilgili yaptığı açıklamasında: Kış aylarının vazgeçilmez besin maddesi Bamya 3 bin tl den alıcı buluyor “Bamya 2 gram altın parasına geliyor. Bamya altın kadar değerli. Bamya kemik hastalıklarına iyi geliyor. Mersin bölgesinin güzel bir ürünü olduğu için dışarıdan gelenlerin hepsi biliyor. Giderken de götürüyorlar.50 gram, 100 gram, 200 gram alıyorlar yarım kilo bir kilo alan çok az. Bamya altın gibi kıymetli olduğu için gram gram satılıyor” dedi.
pazarın bu haftaki fiyat şampiyonu yaş bamya oldu. Sağlığa olan faydaları ile sofraların vazgeçilmezi olan bamya, aşırı kolesterol ve toksin seviyelerini düşürmesi, buna bağlı olarak da kan şekeri düzeylerini stabilize etmesi, diyabete karşı aktif koruma göstermesi, cildin daha sağlıklı olmasını sağlaması, gözlerde meydana gelen katarakt riskini azaltması ve soğuk algınlıklarına, öksürüğe karşı doğal bir ilaç olması özellikleri ile biliniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir