Silifkeli STK lar Milletvekili istiyoruz


29 Mart 2023
Okuma : 325

İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği, Ankara Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği, Mersin Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği, İstsider Türkiye Platformu, Silifkeli Akademisyenler Platformu, Akdeniz İçel Silifke Gönüllüleri Derneği’nden oluşan 6 sivil toplum kuruluşu ortaklaşa yazılı bir açıklama yaparak, 13 Milletvekili çıkaracak olan Mersin şehrimizde, Silifkeli adayları seçilebilir sıralarda görmeyi temenni ettiklerini belirttiler. 

Yapılan yazılı açıklama da şu ifadelere yer verildi.

“14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri hakkında Silifke’li Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak çağrısıdır;
13 Milletvekili çıkaracak olan Mersin şehrimizde, Silifke’li adayları seçilebilir sıralarda görmeyi temenni ediyoruz. Silifke bugüne dek siyaset arenasında ve özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeteri kadar temsil edilememiştir.  Artık 14 Mayıs Milletvekili seçimlerinde bu talihsiz serüvenin sona ermesini ve Silifke’li milletvekillerini meclise girmesini istiyoruz.

Silifke; tertemiz sahilleri, masmavi plajları, harika doğası, tarihi ve kültürü ile çok büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Ancak bugüne dek bu potansiyel aktif olarak değerlendirilmemiştir. Silifke’nin sesi Mecliste ve Ankara’da duyulmamıştır. 

Silifke; Akkuyu Nükleer Santrali, çimento fabrikaları, mermer ocakları, organize sanayi bölgesi ve Taşucu limanı başta olmak üzere sanayi ve lojistikte jeopolitik önem sahip bir ilçedir. Ülkemizin enerji alanında geleceği ve teminatı olan nükleer santralin tüm yükünü Silifke’miz çekmektedir. Bu denli önemli bir projenin yer aldığı Silifke’mizin, Silifke’li milletvekilleri ile temsil edilmesi memleketimizin üstün menfaatine uygun olacaktır.

Silifke; ülkemizin, yavru vatan Kıbrıs’a en yakın noktasıdır. Doğu Akdeniz, Mavi Vatan ve bölgesel gelişmeler açısından çok stratejik bir öneme sahiptir. Doğalgaz arama gemilerinin limanladığı, Abdulhamit Sondaj Gemisinin sefere uğurlandığı Silifke’miz ve Silifkeliler bu gururun bir parçası olmaktan mutluluk duymaktadırlar. 

Silifke; ülkemizin sebze ve meyve ihtiyacı için oldukça önemli bir tarım kentidir. Silifke’mizde yetiştirilen çilek, erik, limon, portakal, muz, avokado gibi bir çok meyve ve sebze hem ülkemizin hem de dünyanın ihtiyacını karşılamaktadır. Tarım ve çiftçilik oldukça zor ve sabır gerektiren üretim alanlarıdır. Bu zorluğu ve sabrı bilen Silifkelilerin mecliste yer alması hem ülkemiz hem de Silifke’miz için kıymetli bir kazanım olacaktır.

Silifke, Yörüklerin yüzyıllardır adım adım Toros Dağlarını kat ettiği, çapası ile Göksu ovasını yeşerttiği, yetiştirdiği yiğitleri ile memleket için can vermeye hazır olanların yaşadığı bir şehirdir. Silifke yörüklerin şehridir.

14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan seçimlerde Silifke’li milletvekilleri her partiden seçilebilir sırada aday listelerinde görmek istiyoruz. Silifke’li olup Silifke’de büyümüş, Silifke’nin sorunlarını bilen, Silifkelilerin dertlerine ortak olan, bir ayağı her zaman Silifke’de olan, yüreği Ülkemiz ve Silifke için atan milletvekillerini Meclis’te görmek istiyoruz.  

Silifke yukarıda saydığımız ve sayamadığımız birçok gerekçelerle oldukça önemli bir konumdadır. Onlarca yıldır Silifke’li milletvekillerinin meclise girememesi ise Silifke halkı için hayal kırıklığı olmuştur. Silifke’miz Silifke’li Milletvekilleri ile temsil edilmeyi hakketmektedir. Tüm siyasi partilere bu gerçeği görmeye davet ediyoruz. Milletvekilleri aday listelerinin belirlendiği bugünlerde bu çağrımızı tüm siyasi partilere yapıyoruz. 

Mersin Milletvekili Listelerinde, seçilebilir sıralarında Silifke’de yetişmiş, gerçekten Silifke’li olan adayları görmek istiyoruz. Bu çağrımızın aksine, Silifke’li olmayan, hayatında Silifke’ye uğramamış olan, Silifkelileri tanımayan, Silifkelilerin dertleri ve sorunlarına yabancı olan tepeden inme, dayatma adayları desteklemeyeceğimizi ifade ederiz. Bu çağrımız tüm siyasi partilere olup, Silifke’li Milletvekili Adaylarını seçilebilir sıralardan aday gösterecek tüm adayları destekleyeceğimizi ve arkalarında duracağımızı tüm kamuoyuna saygılarımızla açıklıyoruz.

Yörüklerin şehri Silifke’nin sesini mecliste duymak ve yörük çadırının dumanını mecliste görmek istiyoruz. Ulu Önderimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü yineliyoruz;

‘’Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.’’

Ülkemiz ve Silifke’miz adına 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.
Saygılarımızla;
İmzacı Sivil Toplum Kuruluşları
1-İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği
2-Ankara Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği
3-Mersin Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği
4-İstsider Türkiye Platformu
5-Silifkeli Akademisyenler Platformu
6-Akdeniz İçel Silifke Gönüllüleri Derneği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir