Çaltıbozkurt derneğinin Harika hizmetleri.


09 Ocak 2023
Okuma : 136

Çaltıbozkır Derneği ve Kooperatifi iş birliği ile ikincisi düzenlenen sağlık okuryazarlığı etkinliği kapsamında Beril Diyet ve Sağlıklı Yaşam Merkezi  uzmanları tarafından Lütfü Vural Sanat Merkezinde sağlık okuryazarlığı ve bilinçlendirme sunumu yapıldı.

Çaltıbozkırlı kadınların çoğunlukta olduğu etkinlikte; Beril Diyet ve Sağlıklı Yaşam Merkezi sahibi Beril Metin sağlıklı bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenme, metabolik sendrom, kış ayları ve bağışıklık sistemi gibi konularda bilgi verirken, Yaşam merkezi uzmanlarından Psikolog Mine Kocabıyık ise ruhsal sağlığı korumak, Fizyoterapist Leyla Nizamoğlu da ağrılar ile baş etme yöntemi, Diyetisyen Safiye Koçak ise Yo Yo  sendromu ve beden algısı ile kilo kontrolü, Spor Eğitmeni Sevda Güzel de egzersizin faydaları ve uygulaması konusunda bilgilendirme yaptılar.

Açılış konuşmasını Çaltıbozkır Derneği başkanı Mehmet Asım Özçalık yaptı. Özçalık konuşmasında derneğimizin görevleri arasında halkımızı bilinçlendirmek, eğitime ulaşımı sağlamak ve ekonomisine dokunmak gibi konulardan bahsetti. “Daha sağlıklı bireyler için sağlık okuryazarlığı etkinliğinin ikincisini yaptık. Burada bizimle iş birliği yapan Beril Diyet ve Sağlıklı Yaşam Merkezine sunumlarından dolayı teşekkür ederim. Bundan sonra da derneğimizce bu tür etkinlikler yapılacak.”dedi.

Daha sonra soru cevap şeklinde devam eden etkinlikte uzmanlar konukların sorularını yanıtladılar. Çaltıbozkır Derneği Başkanı Özçalık,  uzmanlara Çaltıbozkır lavanta ürünlerinden oluşan bir paket verirken katılımcılara da lavanta demeti dağıtıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir