Engelli gençler asker oldu..


26 Ekim 2022
Okuma : 217

Silifke Belediyesi ve Özel Çocuklar Etkileşim Derneği tarafından düzenlenen programda engelli gençler İlçe Jandarma Komutanlığında bir günlük asker eğitimi gördüler. Daha sonra Atatürk Anıtı önünde hazırlanan masada yemin törenine katılan engelli gençler, Belediye Başkanı Sadık Altunok’la birlikte düzenlenen asker uğurlama konvoyuna iştirak ettiler. Belediye Mesire Alanında engelli asker adayları için düzenlenen kına gecesine katılan engelli gençler aileleri ile birlikte keyifli dakikalar geçirdi. ‘En Büyük Asker Bizim Asker’ sloganları atan engelli gençler, aileleri ve programa katılanlarla birlikte gönüllerince eğlendiler.
Askerliğin kutsal bir görev olduğunu ifade eden Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok konuşmasında, “Askerlik çağına gelmiş engelli gençlerimiz günlük askerlik görevlerinin yanı sıra biz de belediye olarak yemin töreni ve  kına gecesi düzenledik. Atatürk Anıtı önünde hazırladığımız bir masada askerlerimizin kutsal ocaklarda uyguladığı yemin törenini gerçekleştirdik. Daha sonra bu gençlerimizle birlikte kısa bir asker uğurlama konvoyu düzenledik. Şimdi de burada onların ellerine kına yakarak askerlerimizle birlikte eğleneceğiz. Biz asker bir milletin evladıyız. Bugünümüze ne kadar şükretsek azdır. Bu anlamda askerlik çağına gelmiş engelli gençler için düzenlediğimiz programın son derece anlamlı olduğu kanaatindeyim. Özel gençlerimize ailelerinin yanı sıra toplum olarak bizlerinde sahip çıkması gerekmektedir. Millet olarak inancı sağlam, her türlü insana ihtiyacımız vardır. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Engelli kardeşlerimizin hayata tutunmaları, mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşamaları, bireysel ve toplumsal ihtiyaçlarının karşılanması için toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Biz belediye olarak bu konudaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Engellilik hayattan engelli sayılmayı gerektirmiyor. Engellilik insanın kendi eliyle seçebileceği bir alan değil. Engellilik hayatın tabi bir parçasıdır” dedi.
Etkinliğe katılan özel gençlerle bir araya gelen Başkan Altunok, hazırlanan kınaları her bir engelli gencin eline yaktı. Duygusal anların yaşandığı programda engelli çocuğu olan aileler evlatlarına asker kınalarının yakılması esnasında gözyaşlarına hakim olamadı. Birlikte yenen akşam yemeği ve duaların ardından engelli gençler aileleri ve katılımcılarla birlikte gönüllerince eğlendiler.
Silifke Belediyesi ve Özel Çocuklar Etkileşim Derneği tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Asker’ programına Kaymakam Abdullah Aslaner, Ağır Ceza Reisi Ferhat Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy, Emniyet Müdürü İsmail Petek, MHP İlçe Başkanı Levent Nogay, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Gürbüz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, Müftü Mehmet Seri Doğru, Kamu-Sen Silifke İlçe Temsilcisi İbrahim Atalay, Özel Çocuklar Etkileşim Derneği (SÖÇED) Başkanı Fulya Arslan, MHP Silifke İlçe Teşkilatı KAÇEP Başkanı Kıvanç Derya, belediye meclis üyeleri, birim amirleri, engelli gençlerin aileleri ve vatandaşlar katıldılar. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir