Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin haksız fiyat artışının önüne geçmek amacıyla başlattığı denetimlere devam ettiği öğrenildi.
Temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok üründe artan fahiş fiyatları önlemek amacıyla fiyat, etiket ve gramaj denetimi yapan Silifke Belediyesi Zabıta Ekipleri, bu konuda işletmelere uyarılarda da bulundu. İlçede faaliyet gösteren işletmeleri denetleyen Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu çalışmayla birlikte halkın sağlığı ve haklarının korunması yönünde mücadele ettiklerini bildirdi. Zabıta Müdürü Abdullah Yörük nezaretinde devam eden denetimlerde etiket ve kasa fiyatlarında oluşabilecek farklılığın yanı sıra etiket, gramaj ve son kullanma tarihlerini incelediler.
Halkın temel ihtiyacı ürünler olan ekmek, şeker, yumurta, un, sıvı yağ ve diğer gıda ürünlerini inceleyen Zabıta ekiplerinin bu yöndeki denetimlerinin devam edeceğini açıklayan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Halkımızın sağlığı her şey önce gelmektedir. Vatandaşlarımızın son günlerde alışveriş merkezilerinde karşılaştıkları fahiş fiyat uygulamaları ile ilgili biz de bir çalışma başlattık. Halkımızın haksızlığa uğramaması açısından bir dizi tedbir ve önlem alıyoruz. Gerek fiyat artışı, gerekse diğer mağduriyetler konusunda yasalar çerçevesinde kimseye göz açtırmayacağız, bu konuda fırsatçılık yapmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Zabıtamız bu konudaki denetimlerini artırarak devam edecektir. Zabıta ekiplerimiz bu işletmelere yönelik denetimlerinde fahiş fiyatlı ürün satmaları halinde uygulanacak ağır yaptırımlar hakkında bilgi vererek, etiket ve gramaj hakkında da dikkatli ve daha hassas davranmaları konusunda uyarılarına devam etmektedirler” dedi.


29 Aralık 2021
Okuma : 779

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir