Vahap Seçer , İmamoğlu ile Mersin’de buluştu..


25 Şubat 2023
Okuma : 905

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu meydana gelen depremler sonrası Mersin’e göç eden depremzedelerin durumları hakkında bilgi almak ve ziyaretlerde bulunmak için Mersin’e geldi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret eden İmamoğlu, depremzedelerin barındığı fuar alanını ziyaret etti. Sonrasında esnaf ziyaretlerinde bulunan İmamoğlu değerlendirmelerde bulundu.
*
Yenişehir Fuar alanında konaklayan depremzedeleri ziyaretleri sonrası açıklamalar yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ortak paydada projelerin aciliyet kazandığını ve gerekli projelere bir an önce başlanması gerekliliği vurgulandı.
*
Seçer, “Yeni Revizyon Planlarıyla, Yatırımlar Bir An Önce Başlamalı”
*
Seçer, “Mersin ölçeğinde bu bölgeye yaklaşık olarak üç yüz elli bin yurttaşımızın geldiğini düşünüyoruz. Çünkü bizim su tüketimimizdeki artışlar yaptığımız değerlendirmeler bunu gösteriyor. Bunun yanında yaklaşık elli bin sığınmacının da deprem dolayısıyla o bölgeden Mersin’e geldiğini düşünüyoruz. Bizim kendi nüfusumuz, daha önceki sığınmacı nüfus sayısı depremden dolayı gelen kendi vatandaşlarımız ve sığınmacılarla beraber toplamda Mersin’in şu anda iki nokta yedi milyon nüfusa eriştiğini düşünüyoruz. Bunun yaratacağı sorunları da görüp bir an önce başta merkezi hükümetin ve bizim belediyelerimizin diğer kurumların tedbir alması gerektiğini düşünüyoruz. Ve bu uyarımızı da geçtiğimiz günlerde zaten kamuoyuyla paylaştık. Altyapı bunun içerisinde içme suyu ki şu anda kuraklıkla hüküm sürüyor. Önemli bir süreçten geçiyoruz, sıkıntı yaşayabiliriz” dedi.
*
“Konut Yeterli Sayıda Değil”
Seçer, “Mersin’de düşük gelirli vatandaşlarımızın sahip olacağı ölçekte konut sayısı yeterli değildir. Başta TOKİ olmak üzere bu konuda herkes ivedilikle vakit kaybetmeden biz de dahil çalışmaları başlatmak zorundayız. Bu insanlar sürekli burada kalmayacak. Konutlara geçecek ve birçoğunun deprem travmasından dolayı kısa sürede kendi memleketlerine dönemeyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
*
“Lütuf Değil Sorumluluk”
Depremzede ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Deprem bölgesinde hepimizin çok önemli hizmetleri var, sorumlulukları var. Bu sorumluluğumuzu ve görevimizi yerine getirme konusunda çok ciddi bir gayret içerisindeyiz. Devletimizin her kurumun bu gayreti gösteriyor, göstermek zorundadır. Milletimize sunmuş olduğumuz bu emeklerin her birisi bilinsin ki bir lütuf değil, sorumluluğumuzdur, görevimizdir, layıkıyla yerine getirmek zorunda olduğumuz bir durumdur. Onun için milletimiz sağ olsun gene o zengin gönlüyle bize teşekkür ediyor, minnet duygularını iletiyor ama bilsinler ki bu bizim sorumluluğumuz. Devletin eli her daim, hele hele siz cumhuriyetle yönetiliyorsanız ki bizim kadim cumhuriyetimiz her daim bize kimsesizlerin kimsesi olan bir yönetim biçimi olarak emanet edilmiştir. Dolayısıyla biz ülkemizin neresinde olursa olsun en üstün sorumlulukla oraya koşmak zorunda olan devlet insanlarıyız. Görevi kamu görevi olan bizler vatandaşını dinleyen, vatandaşının sorununu anlamaya çalışan onunla konuşan ve ona mutlaka çözüm üretme gayretinde olan o bilince sahip insanlar olmalıyız. O bakımdan bizim bu süreçten etkilenen her bir vatandaşımız dünya görüşü yaşamı ne olursa olsun her bir vatandaşımız bizim başımızın tacıdır. Bu anlayıştan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
*
“Projelerin Yürütülmesi İçin Gayretlerin Artması Gerekiyor”
Depremler sonrası en büyük göçü alanın Mersin olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Depremzede vatandaşlarımızın göçleriyle gittikleri şehirlerdeki ihtiyaçları da mühimdir. Ve takip ettiğimiz kadarıyla bu konuda belki de birinci sırada Mersin şehri gelmektedir. Yapılan yoğun göçün en fazla insan naklinin gerçekleştiği merkezlerin başında Mersin geliyor. Bunu tabii Artan nüfusa göre ilave bir bütçeyle katkı sunulması ve bu bütçenin de özellikle bu şehirlerde misafir edilen insanlarımıza, vatandaşlarımıza harcanması kaydıyla onların desteklenmesi şarttır. Hizmetlerin aksatılmaması adına geçmişten bugüne ertelenen, ötelenen hangi iş ve proje var ise başta yine Mersin olmak üzere bu şehirlerimize özenli bir katkı, özenli bir takip yapılarak bunların onayının verilerek hizmetlerin aksamaması, projelerin yürütülmesi noktasında da özel bir gayreti biz bütün hükümet yetkililerinden talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir