Hocanın saçından sakalından bir kıl alan cennete girecek!


26 Ocak 2014
Okuma : 27.319

Osmanlı döneminde Vatandaşın biri eğitim almak üzere Mısıra gider mısırda uzun yıllar eğitim gördükten sonra hocasına “ Hocam ben artık her şeyi öğrendim izin verin memleketime gideyim insanlarımıza hizmet vereyim der” Dinin ilmini öğrendim ama siyasetini tam öğrenmedim onu’da öğren o zaman git” der Öğrenci ısrarla gitmeden yanadır, hocası istemeyerekte olsa izin verir.

O zamanlar insanlar at sırtında yolculuk edermiş memleketine gidebilmek için binlerce yol alırmış yolda olduğu bir gün Cuma namazını kılmak üzere, yol üzerinde bir köye sapar camide hocanın yanlış yamalak vermiş olduğu hutbeyi dinlerken söz ister hoca bu tanrı misafirine söz verir eğitimini Mısırda almış olan dini bilgisi tam bir öğrenci cemaate dönerek “Ey cemaat! Hocanın vermiş olduğu bilgiler hep yanlış doğrusu şudur” der. Bunun üzerine hoca kürsüden bağırır “ Vurun kafire dinimizi yozlaştırmaya çalışıyorlar” demesi üzerine cemaat yolcunun üzerine çullanarak adamakıllı hırpalarlar öğrenci bitkin bir vaziyette at’a binerek tekrar okulunun yolunu tutar hocasının huzuruna çıktığında, durumu izah eder hocası da eğitimini tamamlaması hususunda yardımcı olacağını giderken bunu söylediğini hatırlatır.

Aradan uzun yıllar geçer bir gün hocası öğrencisini çağırarak  “ sen artık dört dörtlük yetiştin memleketine gidebilirsin” der ve öğrencisini yolcu eder. Öğrenci yolun üzerindeki ve geçmişte dayak yediği aynı köyde Cuma namazını kılmak üzere durur abdestini alıp camiye girdiğinde yine aynı hocanın vaaz verdiğini görür hocaya yine aynı kulaktan dolma bilgilerle cemaate vaaz vermektedir öğrenci söz ister hocada buyur der öğrenci” Mısırda yıllarca dini eğitim aldığını, hocayı rüyasında gördüğünü ve saçından sakalından bir tüy yolanın Cennete gideceğini bu yüzden burada olduğunu” söyler. Bunun üzerine cemaat hocanın üzerine çullanır vaazı bile unutur, her gören hocadan bir tüy yollaya çalışır. Hoca canını zor kurtarır ve köyü terk eder. Öğrenci minber’e çıkarak doğruları halka anlatmaya başlar.

Doğrular her yerde aynıdır bir yerde doğru olan diğer birde yanlış olmaz biz doğruları şu şekilde veya bu şekilde dile getirmeye devam edeceğiz.
Bilmem anlatabildim mi  saygılarımla…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir