Türkiye’Nin Tarımın Kalbi Atayurt’Ta Atıyor

1269 kez okundu 09 Haz 2015 (17:27)

Silifke genelinde tarım potansiyelinin en çok olduğu ve her yıl çeşitli ürünlerin üretildiği Atayurt mahallesinde yaşayan vatandaşların tamamına yakını ekmeğini topraktan çıkarıyor.


Türkiye’Nin Tarımın Kalbi Atayurt’Ta Atıyor

Çilek, serada domates, limon başta olmak üzere her çeşit meyve sebzenin üretilip, yine mahalle içerisindeki hal tesislerinden yurdun değişik illerine ve yurt dışına ihraç edilirken, nüfusu yaklaşık 10 bin civarında iken yaklaşık 5 bin kişi tarlalarla ve soğuk hava depolarında çalışıyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer (Çavuş Ali), tarımın yoğun yapıldığı Atayurt’taki tesis, depo ve tarlalarda 5 bin işçinin çalıştığını, bununda mahallede büyük bir iş istihdamı sağladığını kaydetti.

Bölgemizdeki işçilerin yeterli gelmediği için Türkiye’nin değişik illerinden insanların gelerek burada rahatlıkla çalıştığını ifade eden Türer, “Atayurt Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor” dedi.

Atayurt mahallesinde çilek, serada domates üretimi başta olmak üzere limon, kayısı, üzüm, kayısı, erik, bakla gibi bir çok sebze ve meyve üretiminin gerçekleştirildiklerini ifade eden Türer, “Daha önce belde olan mahallemizde yıllık yaklaşık 50 bin ton domates, 60 ila 80 bin ton çilek, 80 bin ton limonu, 7 bin ton baklayı ve diğer ürünleri belgeli olarak Atayurt Hal Müdürlüğümüzden yurt içi ve yurt dışı piyasaya sevk ediyoruz” dedi.

Tarımda çalışanların büyük bir çoğunluğunu kadınların oluşturduğuna dikkati çeken Türer, “Tarlada ürün toplayan çalışanlarımızın yüzde 90’ı ve paketleme tesislerinde çalışanlarımızın yüzde 80’i bayandır. Hal esnafı çalışanlarının yüzde 70’i de erkektir. Sebze ve meyve halimiz bölgemizde halkımızın büyük bir bölümüne iş istihdamı da sağlamaktadır” diye konuştu.

Yatırımcıya kapılarının açık olduğunu anlatan Türer, “Mahallemiz tarımsal alanda Silifke İlçemizin ana merkezidir. Mahallemizde bin bir çeşit ürün üretilmektedir. Bunları ana başlıkta sıralayacak olursak narenciye, domates, çilek ağırlıklı üretim yapılmaktadır. Bunun yanında kavun, karpuz, üzüm, nektarin, kayısı, yer kirazı aklımıza gelebilecek her türlü meyve sebze üretilmektedir. Erkencilik anlamda bölgemiz çok önemlidir. Meyvelerimizin aroması çok kalitelidir. Bunun belli başlı sebebi ise toprağımızın ve havamızın mikro klima özelliğidir. Bölgemizin toprağında kan eksen can biter dersek yanılmayız. Çok verimli topraklarımız vardır. Bu ürettiğimiz ürünler bölgemizde kurulan tesislerinde işleniyor. Mahallemizde 10’un üzerinde soğuk hava ve paketleme tesisi var. Bu soğuk hava depolarında ihracat gerçekleşmektedir” şeklinde konuştu.

Rusya ve Ukrayna ülkelerine en fazla ihracat olduğunu kaydeden Türer şunları söyledi: “Bölgemiz tarım cennetidir. Ancak üreticilerimiz zaman zaman emeğinin karşılığını alamamaktadır. Burada elbette tüketicilerimizi de düşünmekte yarar var. İnşallah temennimiz herkesin emeğinin karışlığını almasıdır. Biz üreticilerimize, yatırımcılarımıza her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Elimizi değil, gerektiğinde bu konuda vücudumuzu taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Ayrıca bizim bölgemizde üretilen ürünlerimizi yerinde görmek isteyen ve taze taze yerinde yemek isteyen kim olursa olsun gelsinler misafirimiz olsunlar. Özellikle yatırımcılara da her türlü kolaylığı sunmaya hazırız.”


Haberi Facebook'ta Paylaş


Bu Haber'e ( Henüz yorum yapılmadı..)