Silifke’De Nektarin ve Şeftali Üretimi

1415 kez okundu 30 Nis 2016 (08:30)

Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Silifke ilçesi, şeftali ve nektarin üretiminde de iddialı.


Silifke’De Nektarin ve Şeftali Üretimi

İlçede çilek hasadının yoğunlaşmasının ardından hasadına yeni başlanan şeftali ve nektarin, üreticiler tarafından Atayurt hal tesislerine getirilmeye başladı. Üreticiden kilosu kalitesine göre 1,5 ila 2 liradan alınan şeftali ile 1 ila 2 liradan alınan nektarin, özel olarak paketlenerek Ankara ve İstanbul başta olmak üzere talebe göre Türkiye’nin değişik illerine gönderiliyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, önemli bir çilek üretim merkezi olan Silifke’nin nektarin ve şeftalide de iddialı olduğunu kaydetti.

Nektarin ve şeftali hasadına başlandığını ve ürünlerin Atayurt haline getirildiğini ifade eden Türer, “Şuanda Atayurt halinde bulunan meyveler şeftali, nektarin, erik, çilek, üzüm kavun. Buraya gelen ürünler özel olarak paketlenip Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin değişik illerine gönderiliyor. Şuanda bol çeşit meyvemiz var. Şeftali 1,5 ila 2, nektarin 1 ila 2, erik 2 ila 2,5 lira, çilek 3 ila 3,5 lira, üzüm 10, kavun 2 liradan alınıyor” dedi.

 

Türer, her yıl ortalama 20 bin dönüm araziden 80 bin ton çilek, bin dönüm araziden 2 bin ton şeftali, 200 dönüm araziden 700 ton nektarin, 16 bin dönüm araziden 15 bin ton üzüm, 800 hektar araziden 8 bin ton erik hasadının yapıldığını sözlerine ekledi.


Haberi Facebook'ta Paylaş


Bu Haber'e ( Henüz yorum yapılmadı..)