Silifke'de Böğürtlen Hasadı Başladı

418 kez okundu 10 Haz 2016 (15:25)

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Silifke’de böğürtlen hasadı başladı. Hasat edilen böğürtlenler, Ankara ve Antalya'ya kilosu 5 liradan gönderildi.


Silifke'de Böğürtlen Hasadı Başladı

Silifke Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı ve üretici Fatih Güngör, hasadın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk böğürtlen hasadının Silifke'de yapıldığını söyledi.

İlçede 130 dönüm arazide yaklaşık 300 ton böğürtlen üretiminin yapıldığını ifade eden Güngör,

"Türkiye'de ilk böğürtlen hasadı da Silifke'de yapılıyor. Bu da üreticilere büyük avantaj sağlıyor. Böğürtlen, ilçede çiftçilerin önemli geçim kaynaklarından biri. Böğürtlenler bu sene hem verim hem de fiyat bakımından üreticileri memnun ederken, ağustos ayı sonuna kadar sürecek hasat dolayısıyla da istihdama katkı sağlıyor" dedi.

Ürünlerin organik olduğunu ve tüm tahlillerinin yapıldığını vurgulayan Güngör, "Böğürtlen, üretim maliyetinin düşük olması nedeniyle çiftçiler tarafından da tercih edilen bir ürün. Böğürtlen, ilçenin iklimine iyi şekilde adaptasyon sağladı. Yüksek verimi ise üreticinin yüzünü güldürüyor. Taze tüketiminin yanında reçel, marmelat, pasta, şarap ve kozmetik ürünler gibi çok çeşitli alanlarda kullanımı ise üreticileri böğürtlene yönlendiriyor" dedi.

 

 


Haberi Facebook'ta Paylaş


Bu Haber'e ( Henüz yorum yapılmadı..)