Başkan Seçer, 2. Kez deprem bölgesinde..


23 Şubat 2023
Okuma : 622

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte deprem bölgelerine giderek yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.
*
Depremin ilk gününden itibaren afetin yaşandığı 10 ili de ziyaret eden Başkan Seçer, yeniden Hatay’a giderek incelemelerde bulundu.
*
Hatay’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çadır kente giderek incelemelerde bulunan Başkan Seçer, depremzedelere ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti.
*
Ziyaretlerde, deprem sonrası Mersin’de yaşanan yoğun göç dalgası ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu ise Mersin’in deprem sonrası yükünün arttığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız burada. Onun da yükü başka bir türlü arttı. Çünkü buradan oraya yaklaşık 350 bin kişilik bir nüfus akımı var. Dolayısıyla oranın da sorunlarının bir şekilde çözülmesi gerekiyor, çaba harcanması gerekiyor” dedi.
*
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bir yandan deprem bölgeleri ve kente gelen depremzedelere yönelik çalışmalarını sürdürürken bir yandan da afetin yaşandığı bölgelere giderek yurttaşların yanında olmaya devam ediyor. Yaşanan felaketin ilk haftasında depremin yaşandığı 10 ili de ziyaret eden Başkan Seçer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte tekrardan Hatay’a gitti. Seçer ve Kılıçdaroğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanları, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile çalışmalar hakkında istişarede bulundu.
Başkan Seçer ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Hatay’daki ziyaretlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da eşlik etti.

Başkan Seçer Mersin Büyükşehir’in kurduğu çadır kenti ziyaret etti
*
Başkan Vahap Seçer beraberinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk ve İsveç Lionları tarafından kurulan 1500 kişi kapasiteli çadır kenti ziyaret edip incelemelerde bulundu. Yurttaşlar tarafından sıcak bir şekilde karşılanan ve onlara ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ileterek sohbet eden Başkan Seçer, yetkililerden çadır kentin sosyal donatı alanları, hizmetleri ve günlük işleyişi hakkında bilgi aldı.
*
Çadır kentte yaşayan bir depremzede ise Başkan Seçer’e teşekkür ederek “Ekipleriniz gece-gündüz demeden büyük fedakarlıkla, canla başla çalışıyorlar. Emeklerinize, yüreğinize sağlık” diyerek duygularını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir