Vahap Seçer, 3 bin yüz vatandaşımıza sahip çıktık.


14 Şubat 2023
Okuma : 1.553

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan geçici barınma alanlarını ziyaret ederek, depremzedelere ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, ilk olarak Yenişehir Seyfi Alanya Spor Salonunda misafir edilen depremzedeler ile bir araya geldi. Burada incelemelerde bulunan Seçer daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdunu ziyaret etti, deprem bölgelerinden Mersin‘e gelen vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Seçer, ziyaret ettiği geçici barınma alanlarında vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak da hem deprem bölgelerinde hem de Mersin‘de afetzedeler için yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

“Sizler bizim emanetimizsiniz”
Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu ziyaretinde depremzedelerle sohbet eden Başkan Seçer, bölgedeki 10 ilin tamamından insanları misafir ettiklerini söyledi. Yakınlarını kaybedenlere ‘Başsağlığı’ dileyen Başkan Seçer “Allah gani gani rahmet eylesin yakınlarınıza. Biz de bu hengamede oradan hızlı bir şekilde buraya transfer olan vatandaşlarımıza nasıl bir ortam hazırlarız onun telaşı içindeydik. Sizler bizim emanetimizsiniz. Bizim canımız kadar değerlisiniz. Hatta daha öte, bize emanetsiniz. Bundan sonrası bizim için teferruat. Mersin‘de huzurlu olun. Burası hem güvenlidir hem bakın her yerden insan var. Maraşlı, Hataylı, Malatyalı; deprem bölgesinden 10 ilin tamamından burada insanlar var” diye konuştu.
Depremzede ailelere, Mersin‘de huzurlu olmalarını da söyleyen Seçer, “Biz buradayız. Biz de sizin huzurunuz için, dirliğimiz için, beraberliğimiz için gecemizi gündüzümüze katarız. Her şeyi de feda ederiz kendi adımıza. Rahat edin. Bizim arkadaşlar zaten gerekli ihtiyaçlarınızı karşılar. Süreç içerisinde olayın telaşı geçtikten sonra Merkezi Yönetim de tabi bazı tedbirler açıklayacak. Çünkü evlerini kaybeden insanlar var. Mutlaka yaralar tedavi edilecek. Umut ediyorum yapılan çalışmalar sonucunda vatandaşlarımızın hem mağduriyetini giderici hem onları en azından yaşam açısından rahatlatıcı kararlar alınır. Şimdilik siz bize emanetsiniz. Düzene girene kadar buradasınız. Zaten yeriniz de uygun. Acı büyük, mutlaka kayıplar var ama hep beraber aşacağız, hiç merak etmeyin” ifadelerini kullandı.

“Biz buradayız, rahat olun”
Başkan Seçer, bir depremzede vatandaşın yurtta ne zamana kadar kalabileceklerini de sorması üzerine “Biz burada hemen vaziyet aldık. 3 binden fazla insanı da yerleştirdik buraya. Şu anda yer sorunumuz da yok, yeni yerler de hazırladık, ama orada da hem çadır kent hem konteyner kent kuruyoruz. 11 Büyükşehir Belediyesi olarak dün bir toplantı yaptık Hatay’da, görev dağılımı. Hatay Belediyesi’nin bütün bilgi işlem sistemini buraya getirdik, bütün mali işleri buraya geldi. Belediye’yi de devreye alacağız ki hemen oralar imar olsun. Fakat asıl önemli olan Merkezi Hükümet bir paket açıklayacak. Yani deprem bölgesindeki yurttaşlara ne yapacak? Yani belirli bir katkı yapacak, ev verecek, bir şeyler yapmak zorunda. Biz buradayız, rahat olun” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir