Silifke milli eğitim müdürlüğü deprem bölgesinde…


14 Şubat 2023
Okuma : 418

Ülkemizde yaşanan ve 10 ilimizi etkileyen bizi derinden üzen ve millet olarak kenetlendiğimiz çok sayıda binanın yıkıldığı, binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz, on binlerce vatandaşımızın yaralandığı depremin acısını hepimiz yaşamaktayız.
Bu bağlamda biz Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak neler yapabiliriz çabası içinde çok acil olarak Silifke deki tüm okul müdürleriyle Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEZGİN başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda neler yapılabileceği hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali İLGİLİ Başkanlığında ve çalışmaları planlı bir şekilde yapmak ve çalışmaları hızlandırmak amacıyla “Afet Yardım Komisyonu” oluşturuldu ve Depremzedelere ulaştırılmak üzere Yardım Kampanyası başlatıldı. Okullarımız, velilerin ve öğretmenlerin yaptıkları gıda, battaniye, kıyafet, jeneratörler, katalitik ve elektrikli sobalar, temizlik ürünleri, hijyen malzemeleri v.b malzemeleri okullarında toplayıp İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne ulaştırmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Hizmet Binasında bu malzemeler sınıflandırılmıştır. Hafta boyunca bir taraftan malzemelerin geldiği ve diğer taraftan zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde ihtiyacı olan bölgelere transferi yapılıp yerlerine ulaştırılmıştır. Ayrıca deprem bölgesindeki çalışmalara yardımcı olmak için gönüllü öğretmenlerimiz ve çok sayıda iş makinesi operatörleri, çok sayıda yardım malzemesi aracı ve tır deprem bölgesine gönderilmiştir.
Bir taraftan bu yardımlar toplanıp ihtiyacı olan yerlere ulaştırılırken diğer taraftan ilçemize gelen depremzedeler Silifke Fen Lisesi, Silifke Anadolu Lisesi, Silifke Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi (Çıraklık Eğitim),Taşucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonlarına yerleştirilmiş, ihtiyaçları giderilmiştir. Ayrıca bu okul pansiyonlarına anasınıfları açılarak anaokulu ve sınıf öğretmeni görevlendirilmiştir. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEZGİN, Şube Müdürü Ali İLGİLİ, Özel Büro Öğretmenleri bu okul pansiyonlarını ziyaret etmiş, çalışmaları yerinde incelemiştir.
Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEZGİN yaptığı konuşmada, “Silifke İlçemizde 5 pansiyonlu okulumuzda ve 2 Öğretmenevimizde Depremzedelerimizi misafir ediyoruz. Konaklayan herkese sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğünler de dahil yemek hizmeti sunuyoruz. Konaklayan herkesin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktayız. 7 konaklama yerimize mevcut müdürlerin dışında ikinci olarak koordinatör müdür, rehber öğretmen, sınıf öğretmeni, okul öncesi öğretmeni, hemşire ve sağlık hizmetleri öğretmeni, çok sayıda yardımcı hizmetler görevlisi acilen müdürlüğümüzce görevlendirilmiştir. Ayrıca Depremzedelerimizin ihtiyaçlarının tespiti ve yerine ulaştırılması için Özel büro öğretmenlerimiz, gelen yardımların kabulü ve deprem bölgelerine nakli için Okul müdürlerimizden oluşan bir komisyon kurulmuş, iş ve işlemler bu komisyon üzerinden yapılmaktadır. Gönüllü öğretmenlerimiz Resmi araçla deprem bölgesine gitmiş kurtarma çalışmalarına katılmıştır. Müdürlüğümüz koordinesinde 25 iş makinası operatörü yardım malzemeleri ile birlikte bölgeye sevk edilmiştir. çalışmalarımız durmaksızın devam etmektedir. Durmadan çalışan emek veren Millî eğitim camiamıza sonsuz teşekkür ediyorum. Allahım razı olsun. Bu zor günlerde yardımla destek olan tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyorum. Depremde hayatını kaybeden canlara Allah tan rahmet ,yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir