Zabıtalar market denetiminde..


09 Aralık 2022
Okuma : 748

Silifke Zabıtası Denetimde
Silifke Belediyesi Zabıta Ekipleri, ilçede faaliyet gösteren zincir marketlere yönelik yaptığı denetimlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol ederek, raf ve kasa fiyatlarını da karşılaştırdı.
Reyonları gezen zabıta ekipleri fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa, ürün gramajı, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da ürünleri inceledi.
Denetimlerin devam edeceğini belirten Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz ilçe merkezi ve mahallelerimizde faaliyet gösteren zincir marketlere yönelik denetimlerine devam etmektedir. Denetimlerde fiyat etiketi ve kasada olan fiyat karşılaştırılması, ürünün son kullanım tarihinin geçip, geçmediği konusunda kontrollerimizi yapıyoruz. Ekiplerimiz market reyonlarında yapılan incelemelerde temel gıda ürünleri başta olmak üzere diğer ürünlerin maliyet, raf ve kasa fiyatlarının karşılaştırarak gramajı ve tüketim tarihlerini incelemektedirler. Halkımızın sağlığı her şey önce gelmektedir. Vatandaşlarımızın son günlerde alışveriş merkezilerinde karşılaştıkları fahiş fiyat uygulamaları ile ilgili olarak biz de bir çalışma başlattık. Halkımızın haksızlığa uğramaması açısından bir dizi tedbir ve önlem alıyoruz. Gerek fiyat artışı, gerekse diğer mağduriyetler konusunda yasalar çerçevesinde kimseye göz açtırmayacağız, bu konuda fırsatçılık yapmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Zabıta ekiplerimiz tarafından zincir marketlere yönelik uyguladığı etiket, gramaj ve fahiş fiyatlı ürün satışı konusundaki denetimlerine aralıksız devam edecektir. Tüm hemşehrilerimizi de yerel marketlerden alış-veriş yapmaya davet ediyorum. ” dedi.
09.12.2022, Mevlüt Partal, Silifke,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir