Bayburt Silifke folkloruyla çoştu.


21 Temmuz 2022
Okuma : 222

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin davetlisi olarak Bayburt’a giden Silifke Belediyesi Halk Oyunları Gurubu, bu yıl 26’ncısı düzenlenen Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenine katıldı. 
Şölene katılan misafirlerle birlikte halk oyunları guruplarının yaptığı folklor gösterilerini de izleyen Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Silifke Belediyesi Halk Oyunları gurubunun gösterisini ayakta alkışlayarak, gurubu Bayburt’lularla buluşturan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’a teşekkür ettiğini açıkladı. 
Silifke Belediyesi Halk Oyunları Gurubu Sorumlusu Sefa Özbaydağ ve folklorcuları makamında kabul eden Bayburt Belediye Başkanı Pekmezci, folklor gösterisinden büyük memnunluk duyduğunu belirterek, “Silifke’nin yoğurdunu, müziğini, kültürünü, tarihini, doğasını ve en önemlisi de Silifkeli hemşehrilerimizin yüreklerindeki sıcak sevgiyi Bayburt’umuzda bizlere htiren folklorcularımıza ve değerli Belediye Başkanımız Sadık Altunok’a çok teşekkür ediyorum. Silifke folkloru kalbimizde büyük bir yer edindi. Onları büyük bir keyifle ve zevkle izleme imkanı bulduk” dedi.
Başkan Pekmezci ayrıca Silifke Belediye Başkanı Altunok’a ulaştırmak üzere günün anısına bir plaket ve çeşitli hediyeleri de gurup sorumlusu Sefa Özbaydağ’a verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir