Altunok : “Keklik heykelinin bakımını tamamladık”


18 Ocak 2021
Okuma : 6.673

Çalışmaları yerinde inceleyen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belediyemiz tarafından geçmiş yıllarda üç yol mevkiinde orta refüje yerleştirilen Silifke’mizin sembolü keklik anıtımız zamanla yıpranmıştı.

Yıpranan keklik heykelimizi bulunduğu yerden alarak belediyemize ait atölyede bakım onarım ve boyama işlemlerini gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızla birlikte zamanla yıpranan keklik anıtı ve çevresinde de yeniden düzenleme çalışması yaptık.

Silifke’mizin yetiştirdiği değerli bir sanat adamı ressam merhum Ahmet Uçar’ın büyük emek ve gayretleri ile ortaya koyduğu keklik anıtını palazları ile birlikte yeniden Silifke’mizin sembolü olarak Göksu mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzeri üç yol mevkiinde sergilemeye devam ediyoruz. Ayrıca Gazi Mahallemizle Camikebir mahallemizi bir birine bağlayan Atatürk köprümüzün giriş ve çıkışlarında da bir düzenleme yaptık. Bu düzenleme ile birlikte ‘Atatürk’ ismi verilen köprüye biz de Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Anıtını ve  her anlamda yükselen, gelişen ve büyüyen Silifke’mize yakışan “Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti” temalı anıtımızı da kentimize kazandırdık.

Belediye olarak kentimizin değerlerine ve sembollerine önem veriyoruz. Yürüttüğümüz bu çalışmalar halkımız ve kentimiz içindir” dedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir