Aynı tas aynı hamam


26 Ağustos 2014
Okuma : 29.152

Siz bu ilçede gerçekleri hiçbir zaman yazamazsınız. Basın her zaman 4. güçtür. Halkın gözü kulağıdır, iş kapısı değildir. Gerçekleri korkmadan, menfaat gözetmeden yazabilme işidir.

Yerel gazetelerin manşet ve sür manşetlerine bakınız. Hep aynı haberler. Birinin manşet attığını diğeri sür manşetten veriyor. Hep aynı konular, suya sabuna dokunmayan, iş gelebilecek mevki ve makamları öven yazılar. 
Mesela….
Daire Müdürü veya bir yetkili açıklama yapıyor. Biri manşetten, öteki sür manşetten veriyor. 
İster açılış haberi olsun, ister yollar kasisli olsun, halkın ilgisini çekmiyor. Halkın yükselen feryadını yansıtmıyor. Bu ilçede o kadar çok yanlışlıklar oluyor ki, hiçbirinin kılı kıpırdamıyor. Konuşurken haktan hukuktan, milliyetçilikten, devletçilikten söz ederken mangalda kül bırakmıyor. İş memleketin kanayan yaralarına parmak basmaya gelince hiçbirinizin tepesi sıkmıyor. 
Siz bu Silifke de gerçekleri hiçbir zaman yazamazsınız.
Çünkü: birçoğunuzun sayısız şirketleri var. Bu şirketlere iş lazım, para kazanmak lazım, özellikle belediyeler hakkında yazamazsınız, yazarsanız başkanlar kızar, size iş vermez, kurduğunuz firmalar Silifke’deki tüm iş kollarını kapsamıyor, eksik firmalarınız var. Onları da kurun matbaa, güvenlik, temizlik, yemek vs. firmalar yeterli olmaz, taşıma, en önemlisi bütün piyasaya girin. İhtiyacınız olabilir. 
Gazetemiz hiç bir kurumdan 1 liralık iş almadı, istemedi de , bizim matbaamız yok, hiç kimseden iş istemedik, iş isteyenler ne kadar iş aldıklarını, bu işi ihaleli mi, ihalesiz mi aldıklarını sorumlu oldukları Silifke halkına anlatmalıdırlar. 
Basın her zaman 4. güçtür. Halkın gözü kulağıdır, iş kapısı değildir. Gerçekleri korkmadan, menfaat gözetmeden yazabilme işidir. 
Halkın gözü kulağı olmayanların çıkardığı gazete, gazete olmaktan çıkar, bunu herkes böyle bile. 
Bizden söylemesi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir